Sháníte matraci na chatu, chalupu nebo příležitostné spaní? Poradíme Vám!

Sháníte matraci na chatu, chalupu nebo příležitostné spaní? Poradíme Vám!

Při výběru matrace na chatu či chalupu volte kvalitní matraci s ohledem na účel použití. Pro příležitostné spaní na chatě či na chalupě vybírejte matraci s ohledem na věk, váhu a také podle toho, zda chcete tvrdou či měkkou matraci, na rozdíl od matrace na každodenní spaní nemusí být matrace luxusní, přesto by vám měl poskytnout komfort při spánku.

Sendvičové matrace

Jednou z variant pro příležitostné spaní jsou sendvičové matrace. Skládají se z několika vrstev, podobně jako sendvič. Uživateli nabídnou více stupňů tvrdosti. Jednotlivé vrstvy se skládají z několika odlišných vrstev materiálů, případně z vrstev stejného materiálu, které však mají odlišnou hmotnost.

K jejich výrobě se nejčastěji používá polyuretanová pěna, studená či líná, kokosové vlákno, které je spojeno latexem. Vybrat si můžete libovolnou tvrdost i z různých cenových variant.

Polyuretanové matrace

Polyuretanové matrace patří již řadu let mezi stálice na trhu matrací. Materiálem je měkká lehčená PUR, která má objemovou hmotnost 25-50 kg/m3. Jde o levnou a kvalitní matraci. Často ji můžete na trhu najít pod starým názvem molitanová matrace.

Pružinové matrace

Matrace pro příležitostné spaní by měly být prodyšné a kvalitní. Vybírat můžete i z pružinových matrací. Výhodou pružinové matrace je možnost uložení na pevnou podložku. Používejte správný rošt či podložku i v případě, že matraci využíváte na chatě či na chalupě. Moderní matrace mají snímatelný a pratelný potah. Pružinové matrace nabízí dlouhou životnost.

Při výběru postele na chatu, chalupu či pro příležitostné spaní můžete vybírat také skládací matrace, které lze pokládat přímo na zem. Matrace mají pratelný potah, vyrábí se z polyuretanové pěny.