Rozkládací postele.

V menších bytech či dokonce garsonkách většinou není mnoho místa k životu, natož pak pro nábytek. Proto je vhodné využívat nábytek, který je co nejefektivnější. A dobrým příkladem jsou rozkládací postele.

K sezení i spaní

Výhodou rozkládacích postelí je možnost využití hned dvěma způsoby. Tou první je postelová varianta, která se však využívá primárně v nočních hodinách. Postel se však dá snadno složit do sedačky, čímž se nejen uspoří místo, ale zároveň i odpadne starost s nákupem vhodného posezení. Moderní rozkládací postele jsou pohodlné a dostatečně kvalitní jak ve formě pro spaní, tak i pro sezení. Je ale nutné si připlatit. Existují sice i typy za pár stovek, ale jejich spací ani sedací plocha za moc nestojí.

Kvalitní matrace

Alfou a omegou každé postele je kvalitní matrace. A to platí i u rozkládacího lůžka. Matrace se v tomto případě používá nejen k ležení, ale také se na ní sedá, což ještě zvyšuje nároky na její kvalitu. PUR pěna je pro matraci velmi vhodná a není ani příliš zatížena vysokou cenou. Ovšem nejlepším řešením je matrace s pěnovou pamětí. Ta se dokáže dokonale adaptovat na váhu i teplotu uživatele a vždy nabízí dokonalé pohodlí.

Úložiště

Rozkládací postele se dají pořídit jak v jednolůžkovém, tak i ve dvoulůžkovém provedení. Záleží na potřebách zákazníka. Některé typy jsou navíc vybaveny zásuvkami, kam se dají schovat například peřiny. Rozkládací postele se běžně vyrábějí jak z lamina, tak i z masivních dřevin. Výběr materiálu přímo souvisí s délkou životnosti postele. Horší lamino rozhodně není tak odolné jako například dub.

Pro návštěvy

I přesto, že nejčastěji si rozkládací postele pořizují hlavně obyvatelé méně rozměrných bytů, nejsou rozhodně jedinými zájemci. Tyto postele najdou své uplatnění například i na chatách, ale také v případech, kdy je potřeba někam přes noc pohodlně uložit návštěvu.