Nebojte se pružinových matrací.

NEBOJTE SE PRUŽINOVÝCH MATRACÍ

Pokud zrovna nespíte na staré matraci po prababičce, nemusíte se pružinové matrace vůbec obávat. Přestože najdete na trhu stále více moderních materiálů, o pružinové matrace je stále zájem.

Jaké jsou výhody pružinových matrací?

Největší výhodou je prodyšnost a také dlouhá životnost. Jádro pružinové matrace tvoří pružiny, které jsou vyrobeny z vhodného typu drátu. Díky tomu matrace zaručuje vhodnou cirkulaci vzduchu. Hodí se také do hůře větratelné místnosti či na pevnou podložku. Další výhodou je nízká cena, odolnost vůči roztočům a možnost uložení matrace na pevnou desku. Ideální jsou pro příležitostné spaní. Matrace se vyrábí v běžných rozměrech, ale i atypických, kdy potřebujete řešení na míru.

Nevýhody pružinových matrací

Méně kvalitní pružinové matrace mají tu nevýhodu, že časem může dojít ke ztrátě elastičnosti u jednotlivých pružin, ale i nepříjemnému vrzání. Jde však většinou o velice levné a nekvalitní matrace. Pružinová matrace se nehodí na polohovatelný rošt.

Pružinová vs. taštičková matrace

Zatímco pružinová matrace má stanovený přesný počet pružin, u taštičkové matrace je pružina vyrobena z drátu, který má různý průměr. Jednotlivé pružiny jsou uloženy v textilním pouzdře. To se vyrábí z netkané textilie, pružina se do něj zavařuje. Taštičkové matrace jsou velice pohodlné, mají větší počet pružin a patří mezi luxusní výrobky pro vaše pohodlí.

Materiál lehací plochy

U pružinové matrace se její lehací plocha vyrábí z polyuretanové pěny, která má různou objemovou hmotnost. Tím se zajišťuje tvrdší či měkčí plocha matrace. Luxusní matrace mají uprostřed desku z kokosových vláken či koňských žíní. Na pružiny se pokládá speciální deska, která zabrání protlačování pružin na lehací plochu. Nemusíte se tak bát, že byste se v noci nevyspali.