Kojící polštář. Perfektní pomocník při kojení.

Kojení jako takové je sice zcela přirozené, ale ani přirozené věci nejdou vždy jako na drátkách. V případě potíží s kojením nemusí jít pokaždé o problém ve fyziologii matky či dítěte, ale často se jedna pouze o jistý druh ostychu. A to mnohdy z obou stran.

 

Výborná podpěra

Skvělým pomocníkem je v takovýchto případech kojící polštář. Jeho hlavní funkcí je sloužit jako podpora dítěte. Ne každá novopečená maminka si je v tomto ohledu jistá a speciální kojící polštářek ji může výrazně pomoci. Miminko je možné s polštářem pohodlně a bez obav nakrmit. Polštář se ale neužívá pouze po narození dítěte, ale své využití má i před samotným porodem. Dokáže totiž dítě podepřít nejen ve chvíli, kdy už je na světě, ale také v období, kdy je ještě jeho domovem matčino lůno.

 

Dobrý výběr

Ne každý polštář ale může být vyhovující. Dobrý polštář se pozná podle potahu, který se dá vyprat a náplně. Tu mohou tvořit různé materiály, ale jelikož se jedná hlavně pro oporu dítěte, není dobré šetřit. Polštářky z dutých vláken patří mezi nejlepší. Jsou nejen dostatečně stabilní, ale rovněž se v nich neusazují žádné alergeny a neprodukují žádné šustivé zvuky. Důležitý je i vzhled. V dnešní době je možné si pořídit kojící polštářek v nepřeberném množství barevných variací. Mohou být jednobarevné, vícebarevné či být opatřeny i různými obrázky pohádkových postav.

 

V sedě i leže

Většina kojících polštářů má tvar hokejky, případně podkovy. Díky tomu se dítě pohodlně usadí či uloží a nakrmí se. Maminka si tak nepřeleží ruku a může se víc soustředit na samotné kojení. Toto bývá problém zvláště u cvalíků, kteří zvládli hodně vyrůst. Kojící polštář je vhodný pro všechny techniky kojení. Některé se bez něho dokonce nedají provádět.

 

Komfortní pomůcka

Kojící polštář rozhodně není žádná vymoženost. Nejen, že dokáže maximálně ulehčit oběma zúčastněným celý proces kojení, ale může fungovat i jako vynikající podpěra břicha ještě v období těhotenství.