K čemu slouží chrániče matrací?

K ČEMU SLOUŽÍ CHRÁNIČE MATRACÍ?

Také patříte mezi zákazníky, kteří si myslí, že investicí do kvalitní matrace další investice do spánku končí? Chcete-li, aby vám matrace vydržela co nejdéle, zároveň stále dobře sloužila, pak je nutné opatřit ji chráničem matrací.

Chránič ochrání matraci i váš komfort při spánku

Pro zdravý spánek je důležité, abyste spali v čistých a hygienických podmínkách. Na trhu lze díky tomu sehnat celou řadu nejrůznějších chráničů a potahů na matrace. Ty postel, respektive matraci ochrání před poškozením a znečištěním. Chránič spolu s kvalitním potahem vytvoří vysokou separační vrstvu mezi vaším tělem a jádrem matrace.

Jednoduchá údržba

¨Moderní matrace mají snímatelný potah. Díky ním udržíte matraci v čistotě a vhodné hygienické podmínky. Snímatelný potah snadno vyperete doma v pračce při teplotách do 60 stupňů Celsia. Problém může nastat u matrací velkých rozměrů či atypických matrací, kdy je potřeba využít služeb čistírny. Ne vždy je však jednoduché potah sejmout. Proto matraci opatřete ochranným chráničem.

Typy chráničů na matraci

Chrániče na matrace se dají pořídit ve standardním i nepromokavém provedení, které se používají především u malých dětí. Tyto typy chráničů jednoduše natáhnete ve všech rozích matrace pomocí gum. Výhodou tak je, že se pod prostěradlem nebudou shrnovat a vy se pohodlně vyspíte.

Z materiálů se používá kombinace bavlny a polyuretanového nepromokavého nátěru, pro náročnější podmínky lze použít i PVC či materiál na bázi gumy.

Jaký vybrat?

Při výběru chrániče na matraci je potřeba zvážit, k čemu bude určen. Jiný chránič použijete pro malé dítě, jiný zvolíte pro jednolůžko a pro dvojlůžko. Pořídit lze i speciální chránič pro lidi, kteří mají problémy s inkontinencí, či pro dlouhodobě nemocné. Zaměřte se tedy na základní kritéria podle kterých budete chránič matrace vybírat:

  • velikost
  • rozměry
  • materiál