Jakou vybrat přikrývku?

Jak vybrat správnou přikrývku?

Spánek je pro člověka stejně důležitý jako pro auto dobití baterie. A nejlépe se ke spánku hodí postel vybavená kvalitní matrací a přikrývkou. Ta je mnoha lidmi opomíjená, ale na její kvalitu by se měl brát rovněž velký zřetel.

Tradiční peří

Dnes už nejsou tak v kurzu, ale ještě v minulém a předminulém století se nejčastěji používaly pokrývky z husího peří. Každý, kdo má s tímto typem přikrývky zkušenosti, ví, že pod ní rozhodně neumrzne. Husí peří je totiž skvělý tepelný izolant, ale to není jeho jediné pozitivum. Rovněž dokáže skvěle pohltit vlhkost. Navíc jsou pravé peřiny i velice odolné. Jejich životnost je skutečně vysoká a nepoškodí se ani při pravidelném praní. Díky tomu se peří jako materiál do pokrývek používá i dnes, i když se nejedná o to nejlevnější zboží na trhu. Peřové přikrývky máme v nabídce i u nás a neváhejte se s výběrem s námi poradit.

Vlna z ovcí

Obdobnou tradici mají i přikrývky z ovčí vlny. Pod nimi je člověku nejen teplo, ale také se nepotí. Vlna totiž dokáže nasát pot, takže se tento typ přikrývky dá používat i v letních měsících. Spát pod ovčí vlnou je navíc zdraví prospěšné. Je vhodná pro alergiky i pro lidi, kteří trpí bolestmi kloubů, trápí je záněty močových cest či různé gynekologické potíže. Může za to tuk, který se ve vlně vyskytuje. Ten má mimořádné antibakteriální účinky. Mnoho onemocnění se může zmírnit pouhým spaním pod ovčí kapnou či dekou.

Oblíbená umělá vlákna

Nejen díky ceně jsou dnes asi nejoblíbenějšími přikrývkami ty z dutých vláken. Zde se už nejedná o přírodní produkt jako v případě husího peří či ovčí vlny, ale o technologickou vymoženost. I v tomto případě je tepelná pohoda zaručena. Je však obvykle nutné pořídit si z dutého vlákna dvě verze přikrývek. Jednu na zimu a druhou pro teplejší období. Nově v nabídce máme i celoroční doporučujeme alergennu nebo aegis.

Rozmanitý výběr

V současnosti je výběr s pokrývkami skutečně bohatý. V podstatě záleží hlavně na tom, zdali člověk dává přednost osvědčeným přírodním materiálům nebo sáhne po moderním zboží v podobě přikrývek z dutého vlákna. Celou naši nabídku si můžete prohlédnout zde.