Jakou postel do dětského pokojíčku?

Každé dítě má jiné potřeby a vyvíjí se jinak rychle. Postel je velmi důležitou součástí nábytku. Je důležité zajistit dítěti kvalitní podmínky pro zdravý spánek. Jak vybrat dětskou postel?

Postel pro dítě musí být pohodlná, bezpečná a především kvalitní. Záleží také na jejím vzhledu. Postele vybírejte přiměřeně k věku dítěte:

Pro kojence a miminka

Nejmenší děti potřebují především bezpečnou postel. Ideální je proto dětská postýlka, ze které nemohou naši nejmenší v noci vypadnout. Moderní vyztužené postýlky navíc zabrání, aby se dítě při neopatrném otočení uhodilo. U postýlky je vhodné nastavitelné dno, které postupně jak dítě roste budete snižovat. Rovněž vyberte zdravotně nezávadné materiály a vhodnou matraci.

Postel pro děti od dvou let

Poté, co dítě vyroste z postýlky, je vhodné mu pořídit větší postel. Ta by měla být také bezpečná. Zvolit můžete postel se zábranou. Ta lze zakoupit samostatně a později odstranit. Kvalitní matraci a rošt pro podporu páteře jistě nemusíme ani zmiňovat. Postel by měla být pro dítě také atraktivní na pohled. Zvolit lze postele ve tvaru autíčka, patrové postele. Oblíbené jsou postele s přistýlkou pro hosty a také s úložným prostorem.

Postel pro školáka

Pro děti od 5 let lze pořídit postel pro školáka se skluzavkou. Tyto děti už zábranu nepotřebují, není tedy se obávat pádu. Oblíbené jsou patrové postele, které mají také pracovní stůl a úložný prostor. Děti potřebují dostatek úložného prostoru na oblečení, učebnice i hračky. Nebojte se nechat je rozhodnout o svém pokojíčku samostatně. Dětské postele lze zakoupit v klasických rozměrech a kvalitní modely tak dětem mohou vydržet až do dospělého věku.

Pro dospívající

I teenagerům můžete dopřát kousek pohodlí. Stačí jim vybrat kvalitní postel. Zvolit můžete například válendy s úložným prostorem. Sáhnout můžete i po posteli z masivu nebo kovové, kde pořídíte i matraci na míru. Mladí lidé mají rádi i praktické rozkládací pohovky. Zde je však potřeba vybrat model vhodný pro každodenní spaní.