Jakou matraci pro dítě.

Jakou matraci pro dítě

Dospělí si při výběru matrace do své postele dávají na čas, vybírají ji skutečně pečlivě. Správně vybraná matrace pro dítě ovlivňuje jeho zdravý vývoj, což rodiče často opomíjejí. Nesprávně vybranou matrací můžete dítěti poškodit páteř. Dítě se vyvíjí, stejně tak jeho pohybový aparát a matrace může mít vliv na tento správný vývoj. Matrace musí poskytnout dostatečnou oporu celému tělu a především páteři. V případě, že je při spánku tělo ve špatné poloze, může se špatně vyvíjet.

JAKOU MATRACI ZVOLIT PRO DÍTĚ

Při výběru matrace by měl být kladen důraz právě na to, aby poskytovala páteři dostatečnou oporu. Volte raději tvrdší matrace, na stupnici tvrdosti od 1 do 5 vybírejte 3 a vyšší. Měkké matrace se nedoporučují především měkké matrace. Pro děti jsou vhodné matrace, které nemají rozdělené zóny, jako je to u těch pro dospělé. Ideální je jádro ze studené pěny, naopak se vyhněte líné pěně. Rozhodně by neměla nízká cena matrace vyhrát nad její kvalitou. Důležité je, aby byla matrace prodyšná. Dítě se nebude přehřívat a nedochází k hromadění oxidu uhličitého.

Materiály pro dětskou matraci:

Polyurethanová pěna – je kvalitní a vysoce prodyšný materiál s dobrou bodovou elasticitou

Studená pěna – vyrábí se za studena, je obohacena o sójový olej. Díky tomu je materiál mnohem více přirozenější, s výbornou schopností vyrovnávat tlaky na matraci

Přírodní latex – má výbornou bodovou elasticitu, dokáže vyrovnávat teplotu, ideální pro alergiky, díky antiseptickým účinkům zabraňuje šíření bakterií a roztočů. Kokosové vlákno – materiál, který se používá na matrace několik desetiletí, je potřeba hlídat, aby se netvořila plíseň Moderní matrace pro děti nabízí 3D vzduchové polstrování, zesílené hrany nebo matrace 2v1, kdy je jedna strana vhodná pro kojence, druhá pro větší děti.