Jaká je nejlepší matrace do dětské postýlky?

Správnou matraci nepotřebují jen dospělí, ale také naši nejmenší. Už od narození by děťátko mělo spát na kvalitní matraci. Poradíme vám, jakou matraci vybrat.


Základem je kvalitní jádro

Matrace do postýlky musí primárně sloužit jako podpora tělíčka novorozence tak, aby snížila tlak na páteř, která se neustále vyvíjí. Zapomeňte tedy na příliš měkkou matraci nebo naopak na příliš tvrdou. Vhodnou volbou jsou matrace od renomovaných výrobců, které zastupujeme a hlavně nekupovat dětské matrace v supermarketu.

Důležité je pohlídat si, aby byla matrace do dětské postýlky dostatečně prodyšná. Zajistí tak, že se děťátko nepřehřívá, nedochází k hromadění a zpětnému vdechování oxidu uhličitého. Poohlédnout se můžete po nových modelech matrací, které mají kvalitní polstrování a pěny s otevřenými póry, kde u těchto matrací zamezíte tvorbě roztočů, různých bakterií nebo plísní. Na trhu existují desítky různých materiálů dětských matrací. Velmi oblíbené matrace do postýlek jsou z PUR pěny s kokosem nebo ze studené pěny. Tyto materiály svědčí i alergikům, protože zabraňuje šíření roztočů a bakterií. U některých našich typů matrací zvláště u dětských matrací Dřevočal si můžete zvolit potah, který bude Vašemu miminku vyhovovat.

matrace do postylky

 

Zvolte vhodný potah

Abyste zajistili miminku skutečně kvalitní spánek, je potřeba zvolit i prodyšný potah matrace, který zamezí vniknutí vlhkosti do matrace. Vhodná je integrovaná ochrana vůči promáčení. U malých dětí je potřeba používat neprodyšný ochranný potah matrace, který je snímatelný a lze vyprat. To zpravidla mají ve směs všechny naše matrace. Nezapomeňte, že miminko více než kdo jiný vyžaduje maximálně hygienické prostředí. Oblíbené materiály jsou bavlna, směs bavlny a polyesteru, střižní ovčí vlna, tencel nebo třeba medicott.

Součástí postýlky by měly být dětské chrániče matrací, které Vám zamezí k poškození jádra a potahu matrace.