Bytelná postel a dobrá matrace je základ pro kvalitní spánek.

Chcete-li se každou noc dobře vyspat a ráno se cítit svěží, pak je základem pořídit si bytelnou postel a dobrou matraci.

Kvalitní postel a rošt

Pro kvalitní spánek je potřeba vybrat i správnou postel. Bytelný rám a pevné pelesti jsou základem. Postel by měla být měkká, příjemná, aby nás tvarově uspokojovala. Někdo dá přednost masivní posteli, jiný zase zvolí postel z lamina. Pro rozměr postele platí, že optimální šířka pro jednu osobu je 90 cm a délka 200 cm. Pro dvojlůžko pak šíře min. 180 cm a délka 200 cm.

Součástí musí být také kvalitní rošt. Rošt vybírejte podle váhy osoby. Rošt musí odpovídat potřebám uživatele. Kvalitní polohovací rošt lze nechat vyrobit na míru každému. Jednotlivé lamely u klasických roštů by pak měly mít individuálně nastavitelnou míru pružnosti. 

02_evo_mobil

Pohodlná matrace

Při výběru matrace zvažte několik klíčových faktorů – velikost, její výšku, ergonomii, tuhost, potah matrace. Dýcháme pokožkou a absorbujeme vše, s čím přicházíme do styku. Je proto důležité vybrat si také kvalitní a zdravou matraci. Ideální jsou takové matrace, které jsou vyrobeny z certifikovaných materiálů a hlavně od renomovaných výrobců, kteří mají s výrobou matrací velké zkušenosti. Takové matrace zakoupíte jenom u nás na Vyspimese.CZ. 

Potah matrace má být snímatelný, z pracího materiálu. Zajistíte tak maximální hygienu postele. Na matraci se vám musí ležet pohodlně. Vybrat si lze matraci s taštičkovým jádrem, matrace ze studené pěny, sendvičové matrace a nebo matrace pro alergiky.

vyspimese matrace

Pro zdravý spánek je potřeba zvolit i kvalitní lůžkoviny. Oblíbené jsou syntetické materiály, které lze snadno udržovat v čistotě. Zvolte i kvalitní povlečení z bavlny nebo lnu či hedvábí.